Parket
Eiken Timmerpanelen
Massief eiken timmerpanelen
exquisit en rustiek

www.flexwood.nl
Houten patroonvloeren
Voor unieke patroonvloeren
en designvloeren

www.flexwood.nl
UW ADVERTENTIE HIER ?
Test het 1 maand GRATIS uit
succes is 100% verzekerd.

Klik voor Gratis Tekstadvertentie
 Home
 ABC Nieuwsdienst
 Parketvloeren nieuws
 Parketveiling
 Parketvloeren Fabrikanten
 Parketvloeren Rowi vloeren
 Parketvloeren Showrooms
 Parketvloeren Web Winkels
Tekst en foto's aangeleverd door:

Europa Parket
Harselaarseweg 49-51
3771 MA Barneveld
0342-491919
info@www.europaparket.nl
www.europaparket.nl

EEN PARKETVLOER VAN EUROPA PARKET---DAS PAS GOED

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 - 17.00 uur, zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Welkom bij Europa Parket
Europa Parket is in 1967 opgericht door Drs. J.G.M. Versteeg en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd parkettotaalbedrijf.
De inkoop van het ruw gezaagde hout wordt door Lars Versteeg gedaan, die met zijn ruim 20-jarige ervaring de weg in het bos kent als geen ander.
Het ruw gezaagde hout wordt in eigen beheer gedroogd en in Barneveld gefabriceerd tot massief parket en in het Duitse Mecklenburg Vorpommern tot meerlaags parket.
De afgelopen jaren zijn er door onze eigen parketteurs vele vierkante meters gelegd van exclusieve patroonvloeren in paleizen en grote landhuizen als ook 'laminaat op de zolderkamer'.
Wij nodigen u van harte uit op ons bedrijf in Barneveld waar u zich perfect kunt laten inspireren voor de aanschaf van uw parket of laminaatvloer.
Neemt u gerust uw bouwtekening met de maten mee zodat wij meteen een offerte op maat kunnen maken.
WAT VINDT U IN ONZE SHOWROOM

U treft bij ons niet alleen een showroom van 550 m2 met enkele honderden laminaat en parket soorten aan, maar ook kunt u een kijkje nemen in onze geacclimatiseerde magazijnen (meer dan 40.000 m2 parket op voorraad) of u kunt een kijkje achter de schermen nemen en het droog- en productieproces van de houten vloeren komen bekijken.

Enkele soorten die wij standaard in onze parket showroom aanwezig hebben zijn o.a.:
verouderde houten vloeren, landhuisdelen,visgraat parket vloeren,mozaiek parket vloeren,eiken parket vloeren

De koffie staat klaar en een speelhoek voor de kinderen is ook aanwezig.


Uw bezoek zal meer dan de moeite waard zijn!
WAAROM KIEZEN VOOR EUROPA PARKET

Wij van Europa Parket hebben een uitgebreid assortiment met diverse soorten parketvloeren en laminaatvloeren. Bij parket is er keuze uit verschillende soorten houten vloeren en verschillende houtsoorten. Bij laminaat is er keuze uit verschillende soorten laminaat designs.
Uiteraard nodigen wij u van harte uit om ons complete assortiment parketvloeren en laminaatvloeren in de showroom van Europa Parket te komen bezichtigen.
Hieronder hebben wij enkele termen m.b.t. parket en laminaat nader uitgewerkt:
Parketvloer
Europa Parket is de speciaalzaak voor al uw traditionele parketvloeren, laminaat, lamelparket, Duoplank, renovatie en parket ontwerpen.
Parket is een verzamelnaam voor veel verschillende soorten houten vloeren. Voorbeelden hiervan zijn; massieve planken vloeren (vloerdelen), traditioneel parket (tapis of bourgogne
ONZE HISTORIE

HET BEDRIJF 'EUROPA PARKET B.V.'
30 juni 1967 sluit voor het laatst de poort van een raffinaderij in het Botlekgebied achter Drs. J.G.M. Versteeg.
Binnen 5 jaar na de beeindiging van zijn studie sociale wetenschappen, had hij in de functie van personeelschef de top van zijn carriere bereikt. Het vooruitzicht om nog 32 jaar zijn kost te moeten verdienen met vergaderen, praten en het bijwonen van bijeenkomsten, doet hem besluiten om zich geheel te gaan bezighouden met zijn jeugdliefde: 'het werken met hout, en de studie van eigenschappen ervan'.
In 't verleden had hij reeds bij vele kennissen in zijn vrije tijd parketvloeren geplaatst.
Deze creatieve bezigheid, gepaard gaande met een lichamelijke prestatie, gaf hem zo veel voldoening, dat hij op 33-jarige leeftijd besluit zijn opleiding te laten voor wat het is.
Hij wil voortaan met zijn handen de kost verdienen. In Spijkenisse waar hij zonder personeel begint, wordt wel raar opgekeken als men 'de doctorandus' met een schuurmachine van 85 kg vierhoog de trap van een flat ziet opklimmen.
Familie, bekenden en oud-collega's kijken bedenkelijk als hij 's-avonds moe en bezweet in zijn vuile overall thuiskomt.
Misschien is dit laatste voor hem de aanleiding geweest om zich te bewijzen in de kwaliteit van zijn geleverde vloeren.
Deze kwaliteit werd voornamelijk gerealiseerd door het toepassen van het extra solide 22 mm massieve parket, dat overal ter wereld werd toegepast, doch in Nederland in die tijd sporadisch.
Door geheel volgens internationale normen te werken, maakte hij het echte 22 mm parket in Nederland weer populair.

Alhoewel het in die tijd niet de bedoeling was een bedrijf op te bouwen, doch slechts om door middel van lichamelijke arbeid met hout de kost te verdienen, werkte hij onder de naam 'EUROPA PARKET'.
Doordat de bekendheid van deze naam - vrijwel zonder actieve reclame - groeide, moesten er parketteurs in dienst worden genomen.
In 1973 waren er reeds 6 man in dienst.
Toch bleef het ideaal om met eigen handen parketvloeren te maken, tot 1976 overeind.
Pas in 1976 is de heer Versteeg door de groeiende concurrentie en de opkomende doe-het-zelf markt overstag gegaan, en vanaf dat moment ging hij zich voornamelijk bezighouden met het management en het inkoopbeleid.

Daar hij zich niet wilde beperken tot het Nederlandse 6 mm dunne parket met de spijkergaatjes, betrok de heer Versteeg al jaren lang zijn producten uit het buitenland.
Mede dank zij deze buitenlandse contacten was hij in staat om het roer om te gooien.

Naast het plaatsen van parket nam de import een steeds belangrijkere plaats in.
Door zijn specialisme bij de internationale inkoop gingen ook andere bedrijven parket bij hem kopen.
In 1978 werd dan ook, naast Europa Parket, de groothandel opgericht.
Deze groothandel werd geleid door de echtgenote van de oprichter, mevr. W. Versteeg-Pleiter.
Flamingo Parket is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende parketbedrijven van Nederland, met een omzet van 400.000 m2 parket per jaar.
Ook het leggersbedrijf Europa Parket neemt met een omzet van ongeveer 50.000 m2 parket per jaar een zeer vooraanstaande plaats in op de Nederlandse markt.
De omgang met en het bewerken van hout zit de familie Versteeg in het bloed. Ook zoon Lars, huidige eigenaar en directeur van het concern, staat met een productie van meer dan 350.000 m2 parket per jaar in Nederland aan de top.
Door eigen productie staat nu niet meer alleen de opslag van parket, maar ook het drogen en de stabilisatie van het hout onder de scherpste controle.
Export neemt een zeer belangrijke plaats in. Meer dan 50 % van de productie vindt zijn weg naar vele Europese landen.

In het bedrijf is nog steeds een sterke groei te constateren.
Deze groei is aan verschillende factoren te danken:

1.
Het jeugdige enthousiasme van het personeel. Dit mede dank zij het vooruitstrevende personeelsbeleid. Vrijwel alle promoties worden gegund aan het eigen personeel.

2.
Iedere parketteur heeft zijn eigen modern uitgeruste gereedschapswagen, waarmee 's morgens uit de goed geklimatiseerde magazijnen het parket wordt gehaald. Het hout wordt niet langer dan nodig aan het vochtige klimaat blootgesteld.

3.
De vakkundige inkoop van de heer Lars Versteeg zelf. Op grond van zijn vader's en ook eigen jarenlange theoretische en praktische ervaring, is hij beter dan wie ook in staat om internationaal hout in te kopen.
Mozaiekparket wordt in hoofdzaak gekocht in Slavonie (een gebied, waarvan gezegd wordt dat er het mooiste Eiken, Beuken en Essenhout vandaan komt). Het hout voor de vervaardiging van parket komt uit de beste Franse groeigebieden, t.w. Chateauroux en Bourgogne.
In de tropen wordt alleen parket gekocht bij leveranciers, indien hij zich er persoonlijk ter plaatse van overtuigd heeft dat het milieu niet wordt geschaad.

Door de groei is Europa Parket niet meer het bedrijf dat zich uitsluitend toelegt op exclusief parket. Ook bedrijfsvloeren en doe-het-zelf parket nemen een voorname plaats in in het programma.
Men is er echter trots op, dat ze voor speciale opdrachten van klassieke 22 mm massieve patronenvloeren nog steeds vooraan in de rij staan.

Naast de vele opdrachten voor het aanbrengen van klassieke exclusieve patronenvloeren in kastelen, musea en oude landhuizen, zijn wij er zeer trots op, de antieke vloer in de Koninklijke Wachtkamer van het Centraal Station in Amsterdam te hebben mogen restaureren.

De kroon op ons werk is echter de opdracht tot het vervaardigen, aanbrengen en restaureren van verschillende authentieke grote parketvloeren in Paleis Noordeinde in Den Haag.
Onze opdracht van het aanbrengen van parket in het nieuwe SHELL-kantoor in Den Haag is bij ons weten de grootste opdracht, welke ooit in Nederland is gegeven.
Verdere projecten in 1986 waren de vloeren in de musea 'Het Mauritshuis' en 'Het Schielandhuis'.

Op 30 juni 2007 is het 40-jarig bestaan van Europa Parket een feit. In 40 jaar heeft Europa Parket zich opgewerkt tot een begrip in binnen- en buitenland, waardoor zij als geen ander vertrouwd met parket is.

Terug naar home