Dakbedekkingen
 Online verkoop in onze webshop van kurk, kurkisolatie, kurkrollen, kurkplaten, vinyl stickers, vinyl plakletters Home
 ABC Nieuwsdienst
 Contact
 Daktuin
 Fabrikanten
Tekst en foto's aangeleverd door:
Esselink Daktechniek Olst BV

Esselink Daktechniek Olst BV
De Meente 24
8121 EV Olst
0570-561197
info@esselinkdaktechniek.nl
www.esselinkdaktechniek.nl


WELKOM BIJ ESSELINK DAK TECHNIEK OLST B.V.

Welkom bij Esselink Dak Techniek Olst B.V.

Esselink Dak Techniek Olst B.V. is in 1989 opgericht door de heer W.G.M. Esselink in Olst.

In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid van 2 medewerkers tot ca. 15 medewerkers. Door de groei is het bedrijf in 1996 verhuisd van Fortmond (buurtschap van de gemeente Olst-Wijhe) naar het industrieterrein 'de Meente' te Olst.

Sinds 1989 zijn wij lid van VEBIDAK, onze branche-organisatie. Daarnaast zijn wij, omdat de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers hoog bij ons in het vaandel staat, sinds juni 2003 VCA* gecertificeerd.

Wij zijn allround dakdekkers in de ruimste zin. Wij zijn werkzaam in de renovatie, nieuwbouw �n onderhoud van platte en lichthellende daken. Bitumineuze en kunststof dakbedekking is onze specialisme. Daarbij zijn wij dealer van Sarnafil.

Tevens verzorgen wij shingle-dakbedekkingen, stalen dakpanelementen, zinken en koperen goten en daken en daktuinen met planten,vlonders, etc. Daarnaast verrichten wij sinds enige tijd ook kelderafdichtingen. Dat wil zeggen, dat bijvoorbeeld een ondergrondse parkeergarage door ons aan de buitenzijde waterdicht wordt gemaakt.

Omdat op een dak vele verschillende soorten dakbedekkingen kunnen worden verwerkt en elke dakbedekking weer anders is, treft u onder producten een overzicht met verklaringen, toepassingen, garanties e.d. aan.

Onze opdrachtgevers lopen uit een van de overheid tot aan particulieren en van bouwbedrijven tot aan ondernemingen. Kortom eigenlijk iedereen!

Doordat elk dak weer anders is, zijn er geen vaste prijzen per m� te geven. De offerte wordt aan de hand van een bouwtekening gemaakt. Dit geldt voornamelijk bij nieuwbouw. Bij renovatie komen wij bij u langs om samen met u de wensen door te nemen en het dak op te meten. Op deze wijze kunnen wij u een gericht advies geven dat ook echt betrekking heeft op uw dak en uw wensen.

Heeft u wat anders in gedachten, wat u specifiek op uw dak wilt, neem dan contact met ons op. ��n van onze adviseurs zal u dan zo goed mogelijk hierin adviseren, want de basis van een gebouw is een betrouwbaar dak, aangebracht door de specialisten van Esselink Dak Techniek Olst B.V.

KLIK HIER VOOR ONZE WEBSITE!
BITUMINEUZE DAKBEDEKKING. WAT IS DAT NU EIGENLIJK ?

Bitumineuze dakbedekking is geblazen bitumen. Dit wordt verkregen uit een overblijfsel van aardolie. Het overblijfsel wordt versterkt door middel van een inlage c.q. drager. Daaraan worden nog bepaalde moleculen toegevoegd, waarna het gemodificeerd bitumen ontstaat.

Dit product staat beter bekendt als A.P.P. (Atactisch Poly Propyleen) en S.B.S. (Styreen Butadieen Styreen).

De door ons verwerkte rollen dakbedekking zijn voorzien van een KOMO-attest. Hierin staat de kwaliteit en de verwerkings eis vermeld.

Kleur

De bitumineuze dakbedekking is verkrijgbaar in diverse kleuren door middel van ingewalsde leislag of granulaatkorrels.

Levensduur

De economische levensduur van bitumineuze dakbedekking is circa 20 jaar. De eerste 10 jaar wordt op de aangebrachte dakbedekking een productgarantie verleend volgens voorschriften van de leverancier.

Voor meer technische informatie of voor een vrijblijvende offerte kunt u met ons contact opnemen.

KLIK HIER VOOR ONZE WEBSITE!

WAT IS KUNSTSTOF DAKBEDEKKING ?

Dit bestaat er in vele soorten en varianten. De meest voorkomende zijn P.V.C., EPDM en Sarnafil.

Wat is Sarnafil?

Sinds juli 2002 zijn wij official dealer van Sarnafil. Dit product is een kunststoflegering op basis
van polyolefinen zonder chloor, weekmakers en zonder zware metalen.

Om met Sarnafil te mogen werken gaan onze medewerkers jaarlijks op cursus bij Sarnafil. Zo gaan wij nooit onervaren het dak op en blijven wij up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. Sinds kort hebben wij binnen ons bedrijf de primeur met de eerste in Nederland zijnde Sarnamatic lasautomaat 661 plus. Op dit lasapparaat is o.a. een digitale temperatuursaanduiding aanwezig. Deze is gekoppeld aan de buitentemperatuur, waardoor hij altijd de juiste warmte behoud voor het f�hnen. Daarnaast is de lassnelheid gekoppeld aan het materiaal, zodat hij niet te hard of te zacht gaat en is er een digitaal foutmeldingssysteem aanwezig.

Het Sarnafil assortiment is zo uitgebreid dat er voor elke situatie een oplossing is. Heeft u vragen over dit product neem dan contact met ons. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Levensduur verwachting:

De geschatte levensduur van Sarnafil is ruim 40 jaar. Op Sarnafil wordt 10 + 5 jaar (15 jaar) garantie verleend volgens voorschriften leverancier.

KLIK HIER VOOR ONZE WEBSITE!
DAKTUINEN

Steeds meer en meer is de wens om een daktuin te maken op het dak. De redenen daarvoor zijn zeer divers. De beschikbare grondoppervlakte wordt schaarser en duurder. Steeds meer groen moet wijken voor bebouwing. Tuinen in nieuwe woonwijken worden gemiddeld genomen steeds kleiner omdat de beschikbare grond veel geld kost en er meer aan bebouwing kan worden verdiend dan aan tuinen. Maar anderzijds wordt het woonplezier vergroot, meer insecten en vogels, g��n dak waar je tegen aankijkt maar een kleurijke tuin, meer ��n met de natuur. Daarnaast krijgt Nederland door de verhitting van de aarde steeds meer te maken met hevige regenbuien. De riolering in ons land kan dit niet tot nauwelijks aan. Door een daktuin wordt het water is 'opgevangen' waardoor het geleidelijk via het riool wordt afgevoerd.

Diverse systemen
De laatste jaren zijn er diverse systemen ontwikkeld waardoor een daktuin steeds meer naar de voorgrond treed. Daardoor is het mogelijk om voor zowel grote dakvlakken van bijvoorbeeld parkeerkelders, kantoren, flatgebouwen e.d. en kleine dakvlakken van bijvoorbeeld huizen, fietsenstallingen, garages, dakterassen e.d. te voorzien van een daktuin. Hierbij kunt u denken aan o.a. sedum-, groene of een vegetatiefdak.

Op bijna ieder dak is een daktuin mogelijk
Een daktuin kan op bijna ieder dak gemaakt worden (bij voldoende draagsterkte), dus ook bij u. Of het nu gaat om het dak van uw woning of uw garage, een kantoor, balkon of dakterras er is bijna altijd wel iets mogelijk. Wat de mogelijkheden zijn dient u samen met een deskundige te bepalen.

Project WBW de Koning
Op dit moment zijn wij bezig met een project Woning Boven Winkels De Koning te Deventer. In opdracht van Bouwbedrijf Bosch B.V. verzorgen wij de dakbedekking en de aanleg van de daktuin met looppaden en groenvoorziening.

Esselink Daktechniek Olst voor verkoop en montage van dakbedekking en daktuin in:
Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant
Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland
Populaire steden waar daktechniek Olst dakbedekking en daktuinen levert en monteert:
Assen Groningen Amsterdam Rotterdam Den Haag Utrecht Eindhoven Tilburg Groningen Haarlem Arnhem Breda Den Bosch Maastricht Zwolle Leeuwarden

KLIK HIER VOOR ONZE WEBSITE!


Terug naar home

Warme en geluidsarme vloeren