nee Merkenpagina.nl - Alles over merken en branding - Caravans
Caravan nieuws
 Online verkoop in onze webshop van kurk, kurkisolatie, kurkrollen, kurkplaten, vinyl stickers, vinyl plakletters
 Home
 ABC Nieuwsdienst
 Caravan nieuws
 Caravan dealer merk Adria
 Caravan dealer merk BIOD
 Caravan dealer merk Beyerland
 Caravan dealer merk Burstner
 Caravan dealer merk Caravelair
 Caravan dealer merk Chateau
 Caravan dealer merk Delta
 Caravan dealer merk Dethleffs
 Caravan dealer merk Eiffelland
 Caravan dealer merk Fendt
 Caravan dealer merk Gobanna
 Caravan dealer merk Hobby
 Caravan dealer merk Jamet
 Caravan dealer merk Knaus
 Caravan dealer merk Liberty
 Caravan dealer merk Solifer
 Caravan dealer merk Sterckemann
 Caravan dealer merk Sunroller
 Caravan dealer merk Swift
 Caravan dealer merk Tabbert
 Caravan dealer merk Wilk
 Caravan dealer merk Zaro
 Caravandealer merk Elddis
 Caravandealer merk Sunlight
Gasbrander en kooktoestelJetboil: gasbrander en kooktoestel inéén

De Jetboil is een gasbrander en kooktoestel inéén welke compacter, zuiniger en sneller is dan alle andere gasbranders. De unieke Fluxring™ technologie zorgt voor een efficiëntere omgang met de brandstof, waardoor de Jetboil de helft zuiniger is en een ongelooflijk snelle kooktijd behaalt.

De Jetboil neemt weinig ruimte in doordat de brander en het gascartouche in de beker passen. De brander is voorzien van een windscherm en een piëzo-ontsteking welke op alle gangbare schroefcartouches past.

De pan is gemaakt van aluminium en voorzien van een neopreen beschermlaag. Het aluminium zorgt voor een razendsnelle warmte transport, terwijl door het neopreen omhulsel de pan altijd aan te pakken en vast te houden is. Daarnaast is de pan af te sluiten met een kunststof deksel die meteen dienst kan doen als drinkdeksel zodat u zonder morsen de drank kunt drinken.

De Jetboil is daarmee handig, snel en zeer gebruiksvriendelijk.

Meer info op www.technolyt.nl


Kampeer & Caravan Jaarbeurs voorkeur voor toercaravansDe beurs trok 51.025 bezoekers (iets minder dan vorig jaar - doch beurs duurde dit jaar een dag korter), waarvan 21% een aankoop deed van gemiddeld 4000 Euro. Zelfs 36% gaf aan om na de beurs een caravan te kopen van gemiddeld 16.000 Euro! Ruim 64% van de bezoekers gaf aan ook volgend jaar de beurs te willen bezoeken. De meeste bezoekers (40%) lag in de leeftijdscategorie van 55 tot 65 jaar! Bij de meeste bezoekers (62%) ging de belangstelling uit naar toercaravans. De volgende beurs wordt weer in oktober gehouden.


Kip Vision toercaravan: grensverleggend concept
De eerste nieuwe modellen voor 2006 zijn geïntroduceerd. Met de nieuwe Vision tourcaravans heeft Kip het gat gevuld tussen de kleine (maar fijne) Kip Kompakt en de opnieuw geïntroduceerde Kip Star Line caravans.

Door de breedte van 2,10 m en het hefdak met panoramisch venster biedt de Kip Vision voor een toercaravan een riante binnenruimte en een stahoogte van 2,03 m.

Dit panoramische dakvenster, dat lijkt te zijn geïnspireerd op een soortgelijke trend in de automobielbranche, wordt standaard uitsluitend in de Special uitvoering geleverd.

Voor de Vision heeft Kip Caravans ook een functionele designluifel/tent ontwikkeld met een ronde dakconstructie en een vloeroppervlak van 5,50 x 2,40 m.

De Kip Vision toercaravan wordt uitsluitend in een opbouwlengte van 4,10 m maar wel in 3 indelingsvarianten geleverd.

Meer informatie vindt u te zijner tijd op www.kipcaravans.nl


Kleine maar fijne CaravanKleine maar fijne caravan

AMSTERDAM - Op de Caravana – een beurs in Zuidlaren voor caravans en kampeervakanties – is vorige week een schattige nieuwe caravan gepresenteerd: de Camptrailer. Deze pietepeuterige ’sleurhut’ weegt slechts 370 kilo en kan dus in principe door elk autotype voortgetrokken worden.

De Camptrailer heeft geen traditionele deur. Wie naar binnen wil, trekt aan een hendel aan de achterkant die dan in zijn geheel naar boven klapt. Aan deze open achterkant kan een bijgeleverd tentje bevestigd worden. In de caravan zelf zit een bed van 1,95 bij 1,40 meter. Onder het bed zit een bagageruimte en ook aan de zijkant van het bed kan de gebruiker het een en ander kwijt. De overige ruimte van de Camptrailer wordt in beslaggenomen door een keukenblokje met twee kookpitten, een wasbakje en een waterpompje.

Voor 295,00 euro wordt er een koelkastje bijgeleverd. Ook optioneel is een nylon luifel die met grote zuignappen aan het dak van de caravan kan worden vastgemaakt. Deze luifel valt in meerdere posities op te zetten. Binnenhoogte: 1,30 meter. Binnenlengte: 2,60 meter.

Introductieprijs: 4995 euro. Meer informatie over de Camptrailer vind u bij de verkoper van de caravan Abel Tasman Innovations, Kapt.Nemostr.5, Postbus 2272, 7801 CG Emmen. Tel. 0591 - 67 94 70, mail@camptrailer.nl Kijk ook op www.camptrailer.nlMega Van, nieuwe camper van Bürstner
Bürstner maakt natuurlijk al geruime tijd diverse aansprekende camper modellen, met de Mega Van heeft men geprobeerd om de beste eigenschappen van de bestaande modellen samen te voegen tot een model dat het midden houdt tussen een alkoof camper en een integrale camper.

Bürstner noemt deze bouwvorm de it-Klasse (integrierte - teilintegrierte, oftewel geïntegreerd - deels geïntegreerd) .

Aan de ontwikkeling van deze camper hebben naast Bürstner ook Renault en idc uit Pforzheim meegewerkt

Enkele kenmerken:

* 4 Kant en klare slaapplaatsen
* Compacte afmetingen
* Variabeler in te delen
* Meer beschikbare binnenruimte
* Verregaande aandacht voor details
* Veel daglicht door ruime ramen in voorste zijwand en dak
* Compacte en aerodynamische bouwvorm, gebruik makend van de modernste stijlelementen en technieken (LED verlichting)

Meer informatie vindt u tzt op www.buerstner.de, en u kunt de Mega Van natuurlijk ook op de Caravan Salon bekijken.


Mijts Caravans in nieuwe showroomMijts Caravans heeft sinds 1 augustus jl. een nieuw onderkomen, centraal gelegen aan de Caravanboulevard Heerhugowaard. Het royale complex biedt ruimte aan caravans en campers, een geïntegreerde werkplaats en een shop van 500 vierkante meter. Alles in een modern jasje met een luxe en lichte uitstraling.

Het compleet nieuwe complex is een resultaat van de grote brand die het bedrijf trof. Dat blijkt nu een voordeel want de zaak ziet er heel apart en futuristisch uit met een zee aan ruimte. In het gebouw is veel gebruik gemaakt van glas en licht zodat een groot ruimtelijk effect ontstaat. Verder is de nieuwe showroom extra hoog, mede in verband met de campers van Adriatik die aan het assortiment zijn


Verkoop caravans daaltDe verkoop van caravans neemt af. De Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (KCI) maakte vrijdag bekend dat in de eerste zes maanden 13.413 nieuwe caravans zijn verkocht, tegen 15.906 in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens KCI-directeur A. Koster spelen de hoge brandstofprijzen en de onzekerheid over de koopkracht ook zijn branche parten. Na jaren van gestage groei bereikte de verkoop in 2003 een record van meer dan 25.000 sleurhutten. In 2004 daalde dit tot 22.218 caravans.


Willem Laros: 'Stimulans om dure aankoop wat vaker te gaan gebruiken'

www.willemlaros.com

Willem Laros: 'Stimulans om dure aankoop wat vaker te gaan gebruiken'

Nieuwe activiteiten voor actieve caravanners

De lezers van het blad Caravannen! kunnen naast hun tijdschrift in 2006 ook andere initiatieven van hun lijfblad verwachten. Zo kunnen zij deelnemen aan een wintersportweek in februari (Oostenrijk), een voorjaarsweek wandelen (ook Oostenrijk) en een herfstweek cultuur en genieten (Frankrijk).

Verder zijn er nog weekenden in voorbereiding rondom fotografie (april 2006, Hoogerheide), de veiligheid van de caravan (samen met de Vlaanderen Groep en de TüV, eind april) en Nordic Walking (herfst).

Stimuleren
Initiatiefnemer Willem Laros (52) van Caravannen! Actief: Met deze activiteiten willen we de bezitters van een caravan stimuleren hun best dure aankoop vaker te gebruiken. Caravannen! Actief is in 2004 van start gegaan met een week wintersport, een Nordic Weekend en een voorjaarsweek in Sùdtirol. Gezien de vele positieve reacties is besloten jaarlijks drie Caravannen! Actief weken aan te bieden en enkele thematische weekenden (Nordic Walking, veiligheid, elektrische fietsen, fotografie e.d.).

Eenvoudig concept
Het concept voor de Caravannen! Actief weken is eenvoudig. We reserveren een plek, soms ook op een overnachtingscamping onderweg, we bieden ter plekke vrijblijvend enkele activiteiten aan en dat is het. Caravanners hechten aan vrijheid: die bieden wij, met toch de zekerheid van enkele gelijkgestemden in de buurt, aldus Laros. De meeste deelnemers vinden dit een ideale manier om kennis te maken met bijvoorbeeld wintersporten met de caravan, een onbekende streek of wellicht een nieuwe hobby. Alle activiteiten worden begeleid door initiatiefnemer Willem Laros.

Informatie
Informatie over de Caravannen! Actief staat vier keer per jaar in het magazine Caravannen!. De meest actuele informatie is steeds te vinden op de site www.willemlaros.com.Www.venrooycaravans.nlVenrooy Caravans in Assendelft organiseert van 22 tot en met 30 oktober een 'After Jaarbeurs' Show waarbij u de nieuwste modellen TEC en Beyerland toercaravans en stacaravans van diverse merken onder het genot van een hapje en een drankje kunt bewonderen.

Zie ook www.venrooycaravans.nl


Terug naar home

Warme en geluidsarme vloeren